2on Fòrum de Concessionaris de Mercats Municipals de Catalunya

El proper dilluns dia 8 de juliol de 9h a 12h, els Mercats Municipals de Catalunya tindran la segona trobada del Fòrum de Concessionaris al Mercat de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

Nota de premsa

Aquest dilluns 8 de juliol els Mercats municipals de Catalunya s’han trobat al Mercat Municipal de Sant Ildefons de Cornella del Llobregat per celebrar el II Fòrum de Concessionaris de Mercats.

Aquesta nova edició del Fòrum de mercats, organitzada per MMCat-Mercats Municipals de Catalunya (FEGRAM). Amb aquets trobada, que pretén posar en contacte paradistes, gestors i administracions es dona continuïtat al primer Fòrum que es va celebrar el mes de març al Mercat de Sant Adrià del Besòs per poder parlar dels temes que afecten i preocupen als mercats.

La trobada s’ha dividit en dues parts, una sessió formativa i explicativa dels efectes de la Factura digital que ha anat a càrrec de PIMEC, patronal de la qual MMCat n’és sòcia. Pel desconeixement general existent i per la importància i implicacions que comporta es faran noves sessions explicatives els propers mesos.

L’altra part de la jornada ha servit per debatre entorn d’una qüestió no menor com és el concepte de Mercat municipal. La necessitat de definir un mínim comú denominador amb el qual el conjunt de mercats s’hi identifiquin i doni cobertura a la proliferació de formats diferents.

La jornada no ha estat exempta de la constant preocupació per l’estat dels mercats municipals catalans pel que fa a la seva continuïtat i futur vinculats a les necessitats de personal format, al relleu generacional, a les necessitats d’adaptació i a les traves burocràtiques, especialment pel que fa l’adjudicació de parades tancades.

Finalment s’ha constatat la necessitat d’aproximar aquestes trobades al conjunt dels mercats de Catalunya tan físicament com amb formats telemàtics per garantir que MMCat n’és la seva veu i que les administracions públiques l’identifiquin com el seu interlocutor.

Les conclusions es donaran a conèixer en els propers dies; es faran arribar als participants així com a les administracions públiques implicades, ajuntaments dels mercats representats a la trobada, diputacions, a la Direcció General de Comerç i el CCAM.

Hi han estat representats els mercats de Cornellà de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià, Sant Joan Despí, Barberà del Vallès, L’Hospitalet de Llobregat.

Cornellà de Llobregat, 9 de juliol de 2024.