Aquest passat diumenge dia 17 de març els Mercats municipals de Catalunya s’han trobat al Mercat Municipals de Sant Adrià del Besòs per poder analitzar el moment dels mercats municipals sota el nom Fòrum de Concessionaris de Mercats.

La trobada, organitzada per MMCat-Mercats Municipals de Catalunya (FEGRAM), ha servit perquè diferents actors de mercats municipals poguessin compartir un espai a on parlar i expressar les seves inquietuds a la vegada que conèixer les experiències d’altres mercats.

Damià León, president de l’Associació de paradistes del Mercat de Sant Adrià, i amfitrió de l’esdeveniment, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i explicar la dinàmica de treball en 2 tallers sobre les relacions amb les administracions públiques i sobre les implicacions dels concessionaris en el dia a dia i en el futur dels mercats.

En paraules de León, que també és vicepresident de MMCat, “és necessari disposar d’un espai recorrent a on els concessionaris puguin expressar-se lliurament i fer xarxa” i ha afegit que “Mercats de Catalunya és l’entitat que garanteix la representativitat del conjunt de mercats de Catalunya davant les administracions públiques i altres institucions del País”.

Els tallers han estat dinamitzats pels responsables de 2 gestors de Mercats, Pilar Gomà de GIC retail i Manel Rodríguez de FICA’T, hi han sortit temes com la necessitat de compromís per part de les administracions amb el futur dels mercats municipals, les concessions, el manteniment i l’agilitat administrativa entre altres. Així com per fer revisió d’aspectes que afecten als propis concessionaris com el relleu en els negocis, la necessitat de formació, el compliment de la normativa, els horaris d’obertura i la necessitat de compromís amb el teixit associatiu.

En el tancament de la trobada, Eduard Escofet, president del Mercat del Ninot (Barcelona) i president de Mercats Municipals de Catalunya, ha explicat que “aquesta és la primera reunió del Fòrum, que tindrà continuïtat, i que les conclusions es donaran a conèixer en els propers dies; es faran arribar als participants així com a les administracions públiques implicades, ajuntaments dels mercats representats a la trobada, diputacions, a la Direcció General de Comerç i el CCAM.

Hi han estat representats els mercats de Badalona, Sant Adrià, Barcelona, L’Hospitalet, Barberà, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Rubí.

Sant Adrià, 19 de març de 2024.